Skip to main content
search
0

Ben je met je elektrische step op pad, dan wil je niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat de batterij ineens leeg is. De actieradius is daarom bij de keuze voor een elektrische step goed om mee in overweging te nemen. Lees hier alles wat je moet weten over het bereik van een e-step.

Wat betekent actieradius?

Kort gezegd zegt de actieradius hoeveel kilometer je maximaal kunt rijden op een volle batterij of accu. De actieradius wordt ook wel het bereik genoemd en wordt altijd uitgedrukt in kilometers.

Welke factoren hebben invloed op de actieradius van een e-step?

De capaciteit van de accu (Wh) bepaalt hoofdzakelijk de actieradius van een elektrische step. Hoe groter de capaciteit, hoe meer kilometer je op een volle accu kunt afleggen. Is de actieradius een belangrijke factor bij de keuze voor een elektrische step, dan is het raadzaam om de capaciteit van de accu in gedachte te houden.

Tips voor een maximale actieradius van je elektrische step

Er zijn een paar dingen waar je zelf rekening mee kunt houden om het maximale uit de capaciteit van de accu te halen. Met de volgende tips kun je de actieradius van je e-step vergroten:

  1. Snelheid: constant rijden in de hoogste versnelling (of op de maximale snelheid) verkort de actieradius. Schakel een tandje terug als dat even kan om het bereik te vergroten.
  2. Gewicht: het gewicht wat de step dient te dragen is van grote invloed op het bereik. Neem bijvoorbeeld geen zware boodschappentas mee op je step en vermijd het rijden met twee personen op één step.
  3. Bandenspanning: zorg voor een juiste bandenspanning. Hoe zachter de banden zijn, hoe meer moeite de step moet doen om vooruit te komen en des te korter het bereik zal zijn. Pomp dus regelmatig je banden op (in het geval van luchtbanden).
  4. Extra accu: sommige e-steps kunnen uitgebreid worden met een extra accu (bijvoorbeeld de Ninebot ES4). Hiermee verdubbel je de actieradius van je elektrische step.
  5. Onderhoud van de accu: zorg goed voor de accu, ook als je de e-step tijdelijk niet gebruikt. Lees hier meer over tips voor onderhoud van de accu.

Deze elektrische steps hebben een grote actieradius

Wil je jouw nieuwe elektrische step voor lange afstanden gaan gebruiken? Dan is een flinke actieradius geen overbodige luxe. We zetten onze elektrische steps met een grote actieradius voor je op een rij:

Leave a Reply