Vragen?
Wij helpen je graag!

Heb je een vraag over een product, jouw bestelling of iets anders? 
Neem dan contact op met ons op. Vermeld bij vragen over je bestelling altijd het ordernummer zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. We streven ernaar om emails binnen 24 uur te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Welke elektrische steps zijn toegestaan op de openbare weg?

Elektrische steps zijn in de regel niet toegestaan op de openbare weg. Vrijwel alle e-steps die je in Nederland en het buitenland op straat ziet zijn in Nederland verboden op de openbare weg.

De step kan in beslag genomen worden. Daarnaast kun je een bekeuring krijgen van 360 euro. Mocht je bij een ongeval betrokken raken dan kan dit ook financiële consequenties hebben, omdat je onverzekerd bent.

Met hoeveel personen mag ik rijden op een e-step?

Slecht 1 persoon mag op een stepje rijden. Het maximale belastbare gewicht en de gevaarzetting zijn hier bepalend.

Moet ik een helm dragen op een elektrische step?

Een helm is niet in alle landen verplicht bij voertuigen die onder de 25 km/uur rijden. Dat neemt niet weg dat wij veiligheid altijd voorop hebben staan en adviseren om beschermende kleding, een helm e.d. te dragen. 20 km/uur is best snel en met de relatief kleine wieltjes is het goed oppassen geblazen. Doe geen rare dingen met de step, blijf je veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers goed in de gaten houden.

Wat is de minimum leeftijd waarop je een e-step mag besturen?

Voor e-steps die aangewezen zijn als bromfiets of ‘bijzondere bromfiets’ geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Een helm of rijbewijs is niet verplicht. Een WA-verzekering wel. Alle regels van de bijzondere bromfiets lees je hier na op de website van de rijksoverheid

E-steps met een goedkeuring als e-bike (zoals de ‘e-micro‘) hebben geen minimum leeftijd.

Hoelang gaat een accu mee?

De accu van onze elektrische steps zijn zo ontwikkeld dat ze een hoge duurzaamheid hebben en lang meegaan. Bij normaal gebruik van de Xiaomi 1S kun je ongeveer 20-25 kilometer rijden. Bij de Xiaomi Pro 2 kun je ongeveer 40-45 kilometer op één volle accu lading halen. Houd er echter rekening mee dat de actieradius kan verschillen per step, persoon en externe omstandigheden.

Hoe snel gaan de elektrische steps?

Dat verschilt per step. De meeste van onze elektrische steps hebben een maximale snelheid van 25 km/u. Bij een aantal steps kan je zelfs de snelheid bepalen.

Elektrische Step Bestellen

Wat zijn de verzendkosten?

Wij verzenden alle elektrische steps gratis naar jou toe. Je betaalt verder geen extra kosten. Je kunt meerdere artikelen in één zending combineren.

Hoe kan ik betalen?

We hebben diverse betaalmogelijkheden. Zo kun je eenvoudig en veilig betalen via iDeal, maar ook via diverse creditcards, PayPal en zelfs achteraf. Ook voor onze Belgische klanten hebben we ook Bankcontact en Sofort.

Wat valt onder de garantie van de elektrische steps?

Al onze Xiaomi e-scooters zijn EU-voorraad en worden geleverd met een EU-garantie van 2 jaar. Let op, deze garantie dekt NIET het gebruik in de regen.

De garantie kan komen te vervallen als

De scooter in de regen is bereden of water heeft binnengekregen
De scooter is bereden door een berijder boven het aanbevolen gewicht van max. 100kg.

Wat dekt de garantie en voor hoe lang? 

De volledige step is gedekt, inclusief de elektronica en de accu, voor 2 jaar na aankoop.

Wie geeft de garantie ? 

De garantie wordt gedekt door de fabrikant, Xiaomi, maar het werk wordt uitgevoerd door een in de EU gevestigde partner, DYNAFIX genaamd.

Hoe kan een klant aanspraak maken op de garantie? 

Neem contact op met ons via e-mail info@elektrische-step.com

De garantiewerkzaamheden worden door Xiaomi uitgevoerd, maar wij bieden begeleiding en ondersteuning via het garantieproces van Xiaomi om ervoor te zorgen dat onze klanten de snelste en best mogelijke service krijgen.
Garantieverklaring van de fabrikant 

https://www.mi.com/uk/service/warranty?v=2#warrant

Hoe kan ik mijn order retourneren?

Toch niet de step die je zoekt? Geen probleem. Je kunt binnen 14 dagen bij ons retourneren. Stuur een email naar info@elektrische-step.com en wij zorgen ervoor dat het teruggestuurde artikel verwerkt wordt. Om een product terug te kunnen sturen moet deze in de originele verpakking zitten en ongebruikt zijn. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Wanneer wordt mijn pakketje geleverd?

We streven ernaar jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren. Dus vandaag voor 17:00 besteld? Morgen in huis. Echter kan het voorkomen dat onze producten niet op voorraad zijn en daarom besteld moeten worden bij één van onze leveranciers. Hierdoor kan de bestelling een aantal dagen later aankomen.