Skip to main content
search
0

De elektrische step is aan een opmars bezig. Ook in Nederland zie je ze inmiddels steeds meer door de straten rijden. Dat is niet zo gek, want de elektrische step is een compact en milieuvriendelijk vervoermiddel. Het is dus een goede oplossing om files tegen te gaan en de uitstoot van CO2 te verminderen. Met een elektrische step ben je snel waar je moet zijn en je draagt bij aan het beschermen van het klimaat. 

1. Duurzaam vervoermiddel

De laatste jaren is er enorm veel aandacht voor klimaatveranderingen. Er worden allerlei afspraken gemaakt om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tegen te gaan. Ook de gewone burger kan bijdragen om de gewenste doelstellingen te halen. Bijvoorbeeld door je persoonlijke uitstoot van CO2 te verminderen. Een elektrische step is net als de elektrische auto een groene manier om jezelf te verplaatsen. Je gebruikt namelijk geen fossiele brandstof om van A naar B te komen.

2. Nooit meer in de file

Met de auto door een drukke stad rijden is geen pretje. Zeker niet wanneer het tijdens een spitsuur is. Met een elektrische step rij je zo door al dat verkeer heen. Je komt hierdoor nooit in de file te staan. Met een fiets heb je dat voordeel natuurlijk ook. Maar een elektrische steps hebben een aantal pluspunten waardoor ze nog beter geschikt zijn om de stad door te komen.

3. Perfect te combineren met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een goede manier om jezelf door een drukke stad te verplaatsen. In veel gevallen zal je echter nog een stuk moeten lopen voor je op je bestemming bent. Een elektrische step neem je zo mee de bus, tram of trein in. Ze zijn namelijk erg compact en bovendien opvouwbaar. Met een e-scooter step zoef je eenvoudig vanaf de laatste stop naar je werk of andere eindbestemming. Eenmaal aangekomen klap je de step in en kun je hem probleemloos opbergen tot je hem weer nodig hebt.

4. Altijd je vervoermiddel bij de hand

Een e-step kun je overal mee naartoe nemen. Ze zijn zeer compact en opvouwbaar. Een groot gedeelte van de modellen wordt standaard met draagtas geleverd. Een fiets is redelijk waardevol. Vooral in grote steden is het een populair doelwit voor criminelen. Aangezien je een elektrische step gewoon mee naar binnen neemt, is de kans erg klein dat deze gestolen wordt.

5. Voor jong én oud

De e-step heeft een aantal praktische voordelen, die een reden kunnen zijn om een elektrische step te kopen! Maar met een elektrische step rijden is vooral ook heel erg leuk voor zowel jong en oud.

6. Verplaats jezelf zonder moe te worden

Een elektrische step zal het meeste werk voor je doen. Bovendien haalt een elektrische step voor volwassenen snelheden tot 25 kilometer per uur. Daarmee zul je snel op je bestemming aanwezig zijn. Tegelijkertijd blijf je wel in beweging wanneer je op een elektrische step zit. Deze voordelen heb je met een elektrische fiets ook, maar deze kun je niet makkelijk meenemen of opbergen. Daarom is dit een veel minder geschikte optie om te combineren met het openbaar vervoer. Bovendien liggen de aanschafkosten van een e-scooter step een stuk lager dan die van een elektrische fiets.

7. Een goedkope manier om jezelf te vervoeren

Voor een paar honderd euro heb je al je eigen elektrische step. Een e-bike zal je het veelvoudige daarvan kosten. Ten opzichte van een auto bespaar je daarbovenop op brandstofkosten. Stroom is veel goedkoper en bovendien gebruikt een elektrische step niet zo heel veel. Wanneer je jouw step oplaadt met stroom die je zelf opwekt, dan is het rijden erop zelfs gratis. Een elektrische step combineren met zonnepanelen is een uitstekende manier om klimaatveranderingen tegen te gaan. Als je de step gebruikt als vervanger voor de auto, dan bespaar je op jaarbasis heel wat geld op parkeerkosten.

8. Eenvoudig te besturen

Het rijden met een elektrische step is ook nog eens stukken makkelijker dan een fiets. Je hoeft alleen maar op te stappen, gas te geven, te sturen en te remmen. Je balans zoeken gaat vanzelf. Iedereen kan er direct op rijden, terwijl fietsen vaak wat oefening vergt. Wie wel eens toeristen in Amsterdam op een fiets heeft zien stappen weet dat. Daarmee is een step eigenlijk een heel veilig alternatief.

9. Een elektrische step is snel

Met een elektrische step ben je snel op je bestemming. Je kunt op de meeste steps maximaal 25 tot 30 kilometer per uur rijden. Je kunt de maximum snelheid zelf ook lager instellen. Sommige steps hebben zelf een cruise-control functie.

10. Vrijheid

Een elektrische step brengt je snel van punt A naar punt B, zonder dat je jouw auto moet ophalen uit de parkeergarage (en daarna weer moet parkeren op de andere locatie) of moet wachten op de bus of taxi. De meeste steps zijn licht van gewicht en opvouwbaar. Je loopt dus je huis of kantoor uit, klapt de step open en bent vertrokken.

Leave a Reply